Передплата 2024 «Добрий господар»

Щурика увічнили у бронзі (фото)

Ця тваринка допомагає рятувати людей

Про щурів говорять переважно у негативному тоні, приписують їм багато гріхів, дають характеристики зі знаком мінус. Навіть у мультиках їх зображають потворними, підступними. Але є винятки. Цей різновид гризунів українці… підняли на п’єдестал.

Ідеться про так званих лабо­раторних щурів. На них, як відо­мо, випробовують медичні пре­парати для людей — перш ніж впровадити ці ліки у виробни­цтво. Кращого способу апро­бації вакцин немає. Не одне життя було врятовано завдяки щурам-випробовувачам.

За ці заслуги перед люд­ством адміністрація Харків­ського національного фар­макологічного університету вирішила поставити пам’ятник лабораторному щурикові. На початку нового навчального року цю композицію авторства народного художника України Сейфаддіна Гурбанова відкри­ли на території вишу. І тепер до увічненого у бронзі щури­ка ідуть цілі групи паломників. Його зображено із пігулкою у лапках. Висота фігурки на мар­муровому постаменті — три з половиною метри.

Цей щурик став візитною карткою харківських студентів-фармакологів.
Цей щурик став візитною карткою харківських студентів-фармакологів.

Пам’ятники братам нашим меншим — не рідкість. В Укра­їні їх поставили собакам, ко­там, оленям, голубам, ракам, бобрам, рибам, бджолам, ко­ровам, лелекам, зубрам, гу­сям, курям, черепахам, їжа­кам, дельфінам та багатьом іншим представникам тварин­ного світу, які допомагають лю­дині. Дочекалися своєї черги і щурики.

Читайте також: Шершні зробили з «Ніссана»… перевалочну базу

Схожі новини