Передплата 2024 «Добра кухня»

"Отримання Томосу про автокефалію стало духовною перемогою України"

  • 08.09.2021, 15:53
  • 553

П’ятий президент України, лідер партії «Європейська Солідарність» Петро Порошенко виступив на на 9-му щорічному Молитовному сніданку

«Сьогодні вже дев’ятий молитовний сніданок, який нас усіх об’єднав. Тут немає політиків. Тут є українці і ті, хто дуже любить Україну. Тут є ті, хто молиться за мир, за Україну, за український народ. Господь чує наші молитви. Господь проводить Україну через дуже важкі випробування, але ми перемагаємо в цих випробуваннях», — переконаний Порошенко.

«У 2014 році, коли на нас напав агресор, країна об’єдналася. І український народ, і наші волонтери, і наші капелани, і наші воїни, й ті, хто допомагав фронту, врятували Україну, зберегли її», — нагадав п’ятий президент.

«Покоління українців молилися, щоб Господь дарував нам Незалежність і цю країну. І сьогодні ми святкуємо 30 років Незалежності. Я радію що за ці 30 років великі українці і українки робили все для того, щоб цей молитовний сніданок став можливим», — сказав Петро Порошенко.

«Господь дарував нам багато перемог — в тому числі і духовну перемогу, відновлення справедливості, коли його Всесвятість Вселенський Патріарх дарував Томос про незалежність про автокефалію об’єднання український церков», — наголосив п’ятий президент.

«У нас насправді різні молитви, які чинять у православних храмах, домах молитви, мечетях, синагогах, але сьогодні тут у нас одна молитва — молитва за мир, за злагоду, за майбутнє України», — говорить Петро Порошенко.

«Ті, хто зібрались в цьому залі, — об’єднані. І ті, хто дивляться нас по телебаченню в Україні і за її межами. І ті, хто підтримує нас в усьому світі — в тому числі в Конгресі, Палаті представників, Сенаті Сполучених Штатів. У Німеччині, Бразилії, Молдові — величезній кількості єропейських країн, представники яких присутні тут. Ми об’єдналися, ми віримо в Господа і у нас попереду багато перемог», — сказав Петро Порошенко.

Читайте також: Епіфаній відвідає Львівщину: програма візиту

Схожі новини