Передплата 2024 «Добра кухня»

"Влада зрадила українські спецслужби, віддала Цемаха і «вагнерівців», підігруючи Путіну"

  • 08.09.2021, 15:40
  • 570

Геращенко закликала негайно створити ТСК по «вагнергейту»

Резонансний матеріал CNN, в якому підтверджується інформація про зрив операції «вагнерівців», підтвердив ту інформацію, яку вже рік вимагає розслідувати «Європейська Солідарність». Про це з трибуни Верховної Ради заявила співголова фракції Ірина Геращенко.

За її словами, спецоперація мала увійти в золотий фонд українських спецслужб, до неї були залучені країни НАТО, зокрема, спецслужби США.

«Я хочу нагадати, що приватна армія „вагнерівців“ це по суті армія Путіна. Тому що у РФ навіть в ЖЕКи призначають з подання Кремля. Всі серійні вбивці знаходяться там на олівці ФСБ і виконують свої страшні злочини на Донбасі — зокрема і збиття МН-17 — виключно із санкції Путіна. І зараз, коли в Гаазі триває трибунал щодо збиття МН-17, українська влада підло підіграла Путіну, коли віддала Цемаха, одного з головних свідків. А потім передала Лукашенку-Путіну повну інформацію про 33 вбивць, яких мали затримати на території України і які б стали свідками злочинів Путіна», — наголошує Ірина Геращенко.

«Це та інформація, яку „Європейська Солідарність“ оприлюднила рік тому у сесійній залі, вимагаючи створити тимчасову слідчу комісію через зраду наших спецслужбістів у найвищих кабінетах Банкової», — говорить Геращенко.

«Нагадаю, що Банкова, її посіпаки і всі „слуги“ нам рік розповідали, що ніякої операції не було. Потім вони почали розповідати, що там щось таке було, але її не зривали. Потім Зеленський дав явку з повинною, коли зізнався, що саме він розповів Лукашенку всі подробиці цієї операції», — зазначила Ірина Геращенко.

«Ми чекаємо, що до кінця місяці буде текстова версія розслідування Bellingcat щодо цього злочину. Але вже зараз розслідувач Христо Грозєв наголошує, що українська влада відмовилася від будь-яких коментарів. Тому що інтерв’ю Зеленський дає тільки пригодованим шашликами журналістам, вірніше, пропагандистам олігархічних каналів. А ніколи не розмовляє з незалежними журналістами», — зауважила співголова фракції.

Геращенко зазначила — операція з Чаусом, до якої були причетні українські спецслужби, яких примусила Банкова зганьбитися і в сусідній дружній державі викрадати корупціонера, — це продовження операції з «вагнерівцями», для того, щоб відволікти увагу.

«Ми наполягаємо, щоб ви припинили бавитися з цими речами, з усіма цими своїми пригодованими ТСК і створили ТСК по „вагнерівцям“. Тому що це є зрада наших спецслужб це є зрада нашої армії Верховним Головнокомандувачем і його посіпаками», — резюмує Ірина Геращенко.

Читайте також: Державна зрада або державна дурість

Схожі новини