Передплата 2024 «Добрий господар»

Єпископ відмовився від сану заради стосунків з авторкою еротичних романів

  • 08.09.2021, 16:15
  • 734

52-річний іспанський єпископ Хав'єр Новелл, вирішив відректися від сану задля стосунків з 38-річною письменницею еротичних романів із сатанинським підтекстом Сільвією Кабальоль

Про це повідомляє АВС.

Новелл отримав сан єпископа Сольсона у 40-річному віці, ставши таким чином наймолодшим єпископом в Іспанії. Відомо, що він має консервативні погляди, виступав за незалежність Каталонії та проти абортів, одностатевих шлюбів, а також евтаназії.

Після 12 років служіння Новелл несподівано відрікся від сану та вирушив до Барселони. Як з’ясували журналісти, на це вплинула Сільвія Кабальоль — психологиня та письменниця, яка пише еротичні романи із сатанинським підтекстом. ЗМІ також з’ясували, що жінка розлучена і виховує двох дітей.

Фото TeleCinco
Фото TeleCinco

За інформацією ABC, ситуація із єпископом викликала скандал у Ватикані і стурбувала самого Папу Римського Франциска. У Сольсоні навіть з'явився папський нунцій для отримання детальної інформації про ситуацію, що склалася.

У єпископаті Сольсона стверджують, що моляться за колишнього єпископа.

За інформацію інсайдерів, там усі «у сум'ятті» і підозрюють «підступи диявола». Адже, як пише видання, і раніше траплялися випадки, коли високопоставлені священнослужителі відмовлялися від сану заради кохання. Однак не за таких обставин.

Окрім того, Новелла запрошували на Єпископальну конференцію, але він відмовився. Також він заявив, що нічого не хоче чути ані про конференцію, ані про єпископів.

Читайте також: Батюшка з УПЦ МП одягнув… лосини і жіночі туфлі

Схожі новини