Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Щонайменше 17 людей загинули через відключення кисню у коронавірусній лікарні (відео)

  • 08.09.2021, 14:15
  • 715

Причиною відключення системи подачі кисню в одній з лікарень Мексики була повінь, яку спричинили сильні зливи напередодні

Унаслідок вимкнення системи подачі кисню у мексиканському інституті соціального забезпечення, що у місті Тула, штат Ідальго, загинули 17 пацієнтів з Covid-19.

Про це у своєму Twitter повідомив президент Мексики Лопес Обрадор.

Причиною відключення системи подачі кисню стала повінь, яку спричинили сильні зливи напередодні.

«Я глибоко засмучений загибеллю 17 пацієнтів у лікарні через вихід з берегів річки Тула в штаті Ідальго. У всій долині Мехіко випало багато опадів, і дощ буде йти далі», — написав президент.

Він також закликав мешканців потенційно вразливих перед повенями районів перебиратися в притулку якомога швидше.

Під час повені були затоплені приміщення, де знаходиться система енергопостачання інституту. Рівень води там досягав 1−2 метрів. Це спричинило відключення електроенергії та вихід з ладу медичного обладнання.

Сайт El Universal пише, що внаслідок вимкнення системи подачі кисню загинули 10 пацієнтів з Covid-19: шестеро пацієнтів загинули у відділенні для хворих на коронавірус, ще четверо — у реанімаційному відділенні.

Як повідомляється, внаслідок сильних опадів близько 2 тис. будинків опинилися в зоні підтоплення. Губернатор регіону заявив, що влада залучила понад тисячу бійців Нацгвардії до ліквідації наслідків стихійного лиха. За словами політика, трагедії таких масштабів через сильні опади в регіоні не було більше 40 років.

Читайте також: В Одесі випав сніг, а Миколаїв затопило (відео)

Схожі новини