Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Збіг? Перед поїздкою Зеленського до США влада терміново закрила справу проти Порошенка, яку ініціював Коломойський

  • 06.09.2021, 17:32
  • 721

Кримінальне провадження проти Петра Порошенка, яке було відкрите за заявою олігарха Коломойського і понад рік розслідувалось коштами платників податків, закрите

Про це повідомили адвокати п’ятого президента. Вони зазначили, що цю справу закрили похапцем перед візитом Володимира Зеленського до США.

«Буквально синхронізовано з вильотом президента Зеленського до США було закрито кримінальне провадження, яке у свій час було зареєстровано за заявою Коломойського. Суть цього наклепницького кримінального провадження за заявою Коломойського була в тому, що він звинувачував п’ятого президента України Петра Порошенка і тодішнє керівництво Нацбанку України, Гонтареву і Рожкову в тому, що вони «заважали господарській діяльності» Коломойського, в тому, що вони «вишукували і розкривали комерційну таємницю» Коломойського, що вони «зловживали владою і посадовим становищем», — говорить адвокат Ігор Головань.

Він зауважив, що провадження було зареєстроване як завжди за участі Печерського суду. «Потім — Офісу Генерального прокурора Потім, хоч це і підслідність НАБУ, але відзначитися встигло й славнозвісне Державне бюро розслідувань. Понад рік велося розслідування цієї абсолютно пустої, очевидно нікчемної заяви і звинувачень Коломойського проти п’ятого Президента та керівництва Нацбанку. І якраз перед приземленням президента Зеленського у США це провадження було закрито. Дуже цікавий збіг», — іронізує Головань.

«На відміну від початку таких проваджень жодних брифінгів, жодних помпезних повідомлень, жодних вибачень з боку влади ми не бачимо», — констатує адвокат Порошенка.

«Коли закриття кримінального провадження синхронізується з відривом шасі літака президента від злітної смуги — такі речі не відбуваються випадково», — переконаний Ілля Новіков.

«Президент Зеленський чудово знав, що у США, якщо до моменту, коли він туди прилетить і почне зустрічатися, ці провадження все ще будуть в активному режимі, будуть розслідуватися — це викличе запитання, і він хотів їх уникнути», — вважає Новіков.

«Тому „незалежні“ правоохоронні органи, які нам багато разів підкреслювали, що ані Офіс президента, ані особисто Володимир Зеленський не має жодного впливу, таким чином синхронізувались. І ми тепер маємо ще один шматочок цього пазлу. Але ніякі шматочки пазлу в цьому великому контексті не бувають зайві», — вважає Новіков.

Читайте також: Зеленський не зміг залучити Вашингтон до процесу врегулювання конфлікут на Донбасі

Схожі новини