Передплата 2024 «Добре здоров’я»

У Львові вкотре почали боротьбу із стихійною торгівлею. Та чи надовго?

З вересня Львівська міська рада розпочала нові рейди по районах міста, щоб знищити  стихійну торгівлю “з бордюра”

Львів’ян закликають не купувати неперевірену продукцію «з землі», яка може нашкодити здоров’ю. Натомість торговцям наголошують, мовляв на львівських ринках — 940 вільних місць, де можна продавати городину.

Як розповіла «ВЗ» заступниця міського голови з питань житлово-комунального господарства Ірина Маруняк, про стихійну торгівлю у Львові, яка процвітає, обговорено на нараді у міській раді, де були присутні керівник районного управління поліції, керівники райвідділів, керівник Муніципальної варти та керівник управління безпеки міста.

«Обговорили питання щодо стихійної торгівлі по кожному району. Визначили локації, які, в першу чергу, ми будемо перевіряти для того, аби навести порядок. До прикладу, є локація на проспекті Чорновола, де дуже багато людей, які торгують на хідниках, крім цього є на площі Соборній, на вулиці Шпитальній та на багатьох інших локаціях, де потрібно ліквідовувати вуличну торгівлю, — наголосила Ірина Маруняк. — Проводимо щоденні рейди на територіях кожного району у відповідних точках. Крім того, ми аналізуємо і проводимо рейди і в інших локаціях, для того, щоб вилучати товар в підприємців, або в людей, які незаконно торгують».

«Боротьба мерії із стихійною торгівлею дуже нагадує боротьбу із вітряками, — сказав „ВЗ“ громадський активіст Львова Віктор Смірнов. — Чи надовго вистачить цих ініціатив? Про стихійну торгівлю говорять щороку, а віз далі там. Перш, ніж за це братися, потрібно створити людям умови на ринках, і щоб за продаж сільської продукції була адекватна орендна плата, а не, як за торгівлю чорною ікрою».

Читайте також: Невідомі на Говерлі займаються стихійною торгівлею (фото)

Схожі новини