Передплата 2024 «Добрий господар»

У Львові вперше відбудеться фестиваль повітряних куль. Ціни майже, як у Каппадокії

10-12 вересня, у Львові вперше відбудеться фестиваль повітряних куль LeoFlyFest, де усі охочі зможуть політати на справжній автентичній кулі з досвідченими пілотами

Зустріч охочих покататися на кулі — біля входу у готель «Гетьман», що на вул. Володимира Великого. А самі польоти відбуватимуться за містом.

Як повідомила для «ВЗ» організаторка фестивалю Марина Негай, наразі складно сказати, де саме будуть польоти, бо це залежатиме від «льотної погоди», а саме напрямку вітру.

«Є кілька майданчиків за межами Львова, бо над містом заборонено літати, — каже пані Марина. — Збираємося на вулиці Володимира Великого. Там наші пілоти куль скажуть, куди поїхати, аби потім кулю не віднесло вітром у Львів. У межах фестивалю політ на кулі коштуватиме 2 600 гривень з особи (якщо кататися в інші дні — 8 тисяч гривень з пари). Нам часто кажуть, що це дорожче, ніж у знаменитій турецькій Каппадокії. Але це не зовсім так. Наприклад, у Каппадокії катання на великій кулі, де вміщується 28 пасажирів коштує 70 євро з особи. А у чотиримісній кулі — 250 євро з особи. Каппадокія розвинений курорт, а бізнес катання на кулях підтримує держава. У нас ця сфера ще не настільки розвинена. Відкрию секрет — собівартість польотів на повітряній кулі доволі висока, якщо врахувати усі витрати — вартість кулі, стажування і ліцензія пілота, технічна частина…».

Читайте також: Українські кінематографісти повезли до Венеції аж три фільми

Схожі новини