Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Смачний сніданок з лаваша: простий рецепт

  • 31.08.2021, 20:30
  • 6 440

Дуже швидкий, корисний і смачний сніданок всього за десять хвилин

Фото з мережі
Фото з мережі

Вам потрібно:

  • Лаваш тонкий 150 гр.
  • Яйця 4 шт.
  • Болгарський перець 0.5 шт.
  • Кріп 10 гр.
  • Зелень кінзи 10 гр.
  • Петрушка 10 гр.
  • Рослинна олія 1 стол. л.
  • Сіль, перець за смаком.

Підготуйте необхідні інгредієнти. Яйця беріть великі добірні. Якщо яйця невеликі, візьміть 5 штук. Болгарський перець поріжте дрібними кубиками.

Сир натріть на тертці.

Зелень вимийте, просушіть і дрібно поріжте. Окрім зазначеної зелені, можете додати трохи зеленої цибулі.

З лаваша виріжте 2 кола. Перший повинен відповідати діаметру сковороди, а другий має бути трохи більшим.

Лаваш дуже швидко сохне, тому його потрібно готувати в останнім, коли овочі та зелень вже будуть готові. До цього лаваш краще зберігати в герметично закритому пакеті.

Змастіть дно і боки сковорідки рослинною олією. Викладіть найбільший лист лаваша, щоб вийшли невеликі бортики.

На лаваш акуратно розбийте по черзі всі яйця, намагаючись зберегти жовток цілим. Яйця посоліть і поперчіть.

Присипте зверху тертим сиром.

Посипте подрібненою зеленню і болгарським перцем, залишивши трохи для оформлення верху.

Зверху покладіть другий лист лаваша, придавивши його краями нижнього лаваша.

Поставте сковорідку на середній вогонь і готуйте під кришкою приблизно 5 хвилин. Низ лаваша повинен зарум'янитися, яйця схопитися, а сир розплавитися.

Акуратно переверніть лаваш на інший бік.

Присипте зверху сиром, що залишився. Зніміть сковороду з вогню і залиште на 5 хвилин під кришкою, щоб сир розплавився.

Готову яєчню в лаваші перекладіть на тарілку, посипте рубаною зеленню і подрібненим болгарським перцем.

Читайте також: 20 хвилин і готово: швидка піца на сметані

Схожі новини