Смачний сніданок з лаваша: простий рецепт
- 31.08.2021, 20:30
- 6 440
Дуже швидкий, корисний і смачний сніданок всього за десять хвилин
Вам потрібно:
- Лаваш тонкий 150 гр.
- Яйця 4 шт.
- Болгарський перець 0.5 шт.
- Кріп 10 гр.
- Зелень кінзи 10 гр.
- Петрушка 10 гр.
- Рослинна олія 1 стол. л.
- Сіль, перець за смаком.
Підготуйте необхідні інгредієнти. Яйця беріть великі добірні. Якщо яйця невеликі, візьміть 5 штук. Болгарський перець поріжте дрібними кубиками.
Сир натріть на тертці.
Зелень вимийте, просушіть і дрібно поріжте. Окрім зазначеної зелені, можете додати трохи зеленої цибулі.
З лаваша виріжте 2 кола. Перший повинен відповідати діаметру сковороди, а другий має бути трохи більшим.
Лаваш дуже швидко сохне, тому його потрібно готувати в останнім, коли овочі та зелень вже будуть готові. До цього лаваш краще зберігати в герметично закритому пакеті.
Змастіть дно і боки сковорідки рослинною олією. Викладіть найбільший лист лаваша, щоб вийшли невеликі бортики.
На лаваш акуратно розбийте по черзі всі яйця, намагаючись зберегти жовток цілим. Яйця посоліть і поперчіть.
Присипте зверху тертим сиром.
Посипте подрібненою зеленню і болгарським перцем, залишивши трохи для оформлення верху.
Зверху покладіть другий лист лаваша, придавивши його краями нижнього лаваша.
Поставте сковорідку на середній вогонь і готуйте під кришкою приблизно 5 хвилин. Низ лаваша повинен зарум'янитися, яйця схопитися, а сир розплавитися.
Акуратно переверніть лаваш на інший бік.
Присипте зверху сиром, що залишився. Зніміть сковороду з вогню і залиште на 5 хвилин під кришкою, щоб сир розплавився.
Готову яєчню в лаваші перекладіть на тарілку, посипте рубаною зеленню і подрібненим болгарським перцем.
Читайте також: 20 хвилин і готово: швидка піца на сметані