Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

У СБУ викрили російських агентів, які закликали у соцмережах до захоплення влади

  • 27.08.2021, 14:35
  • 568

СБУ викрила російських інтернет-агентів, які дискредитували "Кримську платформу"

У Херсоні викрито ще одну групу ворожих інтернет-агентів. За завданням своїх «кураторів» зловмисники закликали через соцмережі до захоплення влади та зміни меж державного кордону нашої країни. Окрім цього, російські спецслужби давали агентам цільові інформаційні завдання із дискредитації «Кримської платформи», її учасників та результатів, передають на сайті СБУ.

За поширення деструктивного контенту зловмисники щомісяця отримували гроші. Інформацію для своїх «публікацій» вони отримували з пропагандистських інтернет-ресурсів РФ, а також сайтів незаконних збройних формувань так званих «Л/ДНР».

Під час обшуків за місцями проживання зловмисників виявили комп’ютерну техніку із доказами протиправної діяльності.

Одному з організаторів групи оголосили про підозру за ч. 2 ст. 109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади) ККУ. Наразі матеріали кримінального провадження щодо підозрюваного скеровано до суду.

Тривають слідчі дії для притягнення до відповідальності інших осіб, причетних до правопорушення.

Також повідомляється, що за матеріалами СБУ вже засудили двох ворожих інтернет-агентів з Дніпропетровської та Хмельницької областей, які за завданням своїх «кураторів» через соцмережі закликали до приєднання південних і східних регіонів нашої країни до РФ.

Читайте також: Дочка заступника директора ДБР у Львові назвала українців «бидлом»

Схожі новини