Передплата 2024 ВЗ

У Парламентській асамблеї НАТО задоволені «Кримською платформою»

  • 27.08.2021, 13:15
  • 552

У Парламентській асамблеї НАТО схвалили створення «Кримської платформи»

Неформальна група підтримки «Кримської платформи», створена у Парламентській асамблеї НАТО, стане важливим внеском у консолідацію зусиль міжнародної спільноти з метою протистояння агресивній політиці Росії та демілітаризації українського півострова.

Про це заявив співголова Міжпарламентської ради Україна — НАТО (ЮНІК) Оярс Калніньш на зустрічі з першим заступником голови Верховної Ради Русланом Стефанчуком і головою парламентської делегації у ПА НАТО Єгором Чернєвим, повідомляє Главком.

Чернєв запропонував визначити безпекову ситуацію в Чорноморському регіоні та протидію мілітаризації Криму однією з пріоритетних тем для обговорення в рамках запланованого засідання ЮНІКу в Одесі 26−27 жовтня 2021 року. Він також зазначив про важливість залучення грузинських колег та представників інших делегацій до розробки та реалізації ефективної стратегії стримування Російської Федерації.

Також Оярс Калніньш поділився позитивним досвідом проведення сесії ПА НАТО у Ризі, який може бути корисним Україні у контексті запланованого на 2022 рік засідання Асамблеї в Києві.

Читайте також: Очільник МЗС Росії назвав Кримську платформу «русофобською акцією»

Схожі новини