Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Як ліки та спосіб схуднення: факти, які ви не знали про гриби

  • 27.08.2021, 20:15
  • 2 147

Гриби – цінне джерело клітковини. Вони низькокалорійні завдяки тому, що майже не містять цукру, солі та жиру, і незамінні в раціоні, якщо ви сидите на дієті

Гриби, як ніякий інший продукт, допомагають зменшити калорійність їжі. Вчені з Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health прийшли до висновку, що, замінюючи грибами червоне м’ясо раз на тиждень, можна за рік втратити до 3−4 кг зайвої ваги.

Печериці та глива виводять з організму холестерин. Вони особливо корисні тим, у кого порушений обмін речовин. Ці гриби допомагають боротися з ожирінням (в тому числі при діабеті та атеросклерозі).

Трутовик, на думку японських дослідників, незамінний у боротьбі із зайвою вагою. Фермент, що виділяється з печінки при вживанні трутовика, допомагає розщеплювати жир. При цьому не треба сидіти на жорсткій дієті — гриб здатний притупляти апетит.

Чайний та тибетський молочний гриби також здатні зробити вас легшими, позбавивши від зайвих кілограмів. Вони покращують процес травлення, усувають застої у шлунку і кишечнику і виводять з організму токсини.

Шиїтаке і мейтаке (гриб японських гейш) мають властивість стрімко знижувати вагу. В ході дослідження японські вчені запропонували 30-ти людям з надмірною вагою додати до свого дієтичного раціону ці гриби (в капсулах). За результатами експерименту з’ясувалося, що за 2 місяці пацієнтам вдалося скинути 2,5−14 кг.

Цвіль — різновид грибів, що поєднує у собі ознаки рослин і тварин. Гриби дихають, як рослини, всмоктуючи поживні речовини всією поверхнею, але при цьому не можуть поглинати сонячну енергію і вуглекислоту. Подібно до тварин, вони споживають органічні речовини у готовому вигляді. Саме з цвілі у середині 20 століття отримали перший антибіотик — пеніцилін, використання якого в медицині врятувало життя мільйонів людей в усьому світі. Крім вітамінів і мінералів, гриби містять два важливих антиоксиданти: селен і ерготионеїн, які уповільнюють процес старіння організму і допомагають боротися з багатьма хронічними захворюваннями.

Білий гриб багатий вітамінами групи В, а також A і D. У його складі міститься рибофлавін — речовина, що сприяє зміцненню волосся, шкіри та нігтів і корисна для щитовидної залози. Він також допомагає у боротьбі з туберкульозом, стенокардією, виразковою хворобою та рекомендується для профілактики ракових захворювань.

Лисички довго зберігаються і майже не черствіють. Завдяки їх корисним властивостям ви можете підвищити свій імунітет у короткі терміни, поліпшити зір і усунути запалення очей, а також зменшити сухість шкіри та слизової.

Опеньки позитивно впливають на травлення, очищаючи кишечник від шкідливих речовин. Додайте їх у свій раціон, щоб поліпшити кровообіг і значно зменшити ризик виникнення целюліту.

Портобелло, шиїтаке та енокі багаті не крохмальним полісахаридом і хітином. Ці компоненти знижують рівень холестерину в крові і захищають від хвороби серця. Деякі гриби можна їсти сирими (наприклад, шампіньйони), з них також можна зварити суп або кашу, додати в овочеве рагу. Але якщо у вас є захворювання шлунково-кишкового тракту або алергія на цей продукт, то вживання грибів протипоказане. Гриби на 90% складаються з води, що дозволяє готувати їх у власному соку.

Читайте також: Такий у мене перший! (фото)

Схожі новини