Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

На Буковині підтвердили першу смерть від штаму «Дельта»

  • 26.08.2021, 15:15
  • 495

У Чернівецькій області помер 66-річний пацієнт з підтвердженим штамом «Дельта»

Відомо, що чоловік був невакцинований. Чи мав він супутні захворювання, лікарі не розповіли.

Про смерть буковинця повідомила головна санітарна лікарка області Наталія Гопко в середу, 25 серпня.

За словами Наталі Гопко, матеріал хворих на конкретний штамп вірусу перевіряти недоцільно, адже наразі новий штам переважає над іншими. Випадки інфікування такого коронавірусу виявили майже в усіх територіальних громадах. Лише у гірських районах Путильщини поки не підтвердили жодного.

«Днями ми отримали результати із підтвердженням ще 23 випадків із 30 зразків, які ми надсилали. Попередня партія із 42 підтвердилося 34 „дельти“. Тобто, бачимо, що новий штам COVID-19 переважає над іншими. Останні зразки матеріалів, серед яких і був зразок померлого буковинця, медики перевіряли, щоб визначити циркуляцію мутації вірусу в регіоні для подальшого прогнозування. Тобто можна припустити, що це був не перший померлий від штаму „Дельта“, але перший, який попав в поле зору медиків», — розповіла ZAXID.NET головна санітарна лікарка області Наталія Гопко.

Наразі на Буковині приблизно 20 людей із вірусом штаму «Дельта» досі перебувають у стаціонарах. Майже чверть виявлених випадків — це діти. Наймолодшому пацієнту один рік, а найстаршому — 88.

«Дехто з пацієнтів уже одужали від цього штаму вірусу. Проте серед усіх виявлених випадків дельта-штаму немає жодного, хто отримав щеплення. Через низькі рівні вакцинації маємо всі підстави прогнозувати зростання захворюваності. За нашими прогнозами, хвороба протікатиме важче і матиме високі ризики», — додала головна санітарна лікарка Буковини.

Зазначимо, минулої доби, 25 серпня, на Буковині офіційно підтвердили 81 випадок зараження коронавірусом. Загалом у Чернівецькій області зафіксували 81 092 випадки захворювання на COVID-19. Одужали 78 420 пацієнтів, померло 1819 людей.

Читайте також: На Львівщині помер пацієнт із «Дельтою»

Схожі новини