Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Очільник МЗС Росії Лавров заявив, що Україна привласнила День хрещення Русі (відео)

  • 25.08.2021, 16:15
  • 762

В Україні з'явилося нове свято – День Української державності. Його відзначатимуть 28 липня, у День хрещення Київської Русі

Російський міністр закордонних справ Сергій Лавров не міг стриматися від коментарів на цю тему. Він посипав звинуваченнями й навіть намагався іронізувати (втім, не дуже вдалося). Про це пише 24 канал.

Лавров спочатку висловився про перший саміт Кримської платформи у Києві. Він заявив, що це — щось «з розряду несправжньої політики». Ба більше, сам захід він назвав «спекталем», а ідеї, які втілюють у його рамках, «штучними».

Зазначимо, що такі зухвалі заяви — майже щоденне звичка для російського урядовця. Раніше він називав захід «порожньою русофобською акцією» й «безперспективною пропагандистською затією».

Україна, напевно, ще не раз «потішить» нас своїми рішеннями. Нещодавно вони приватизували День хрещення Русі, — побідкався міністр.

«Не знаю, може скоро Зеленський вирішить, що Новий рік теж відзначати можна тільки в Україні. Бо все решта — це ж не українське», — цинічно додав росіянин.

Читайте також: Очільник МЗС Росії назвав Кримську платформу «русофобською акцією»

Схожі новини