Передплата 2024 «Добра кухня»

До тридцятиліття Незалежності: мелодія «Червоної рути» звуками супермаркету (відео)

  • 24.08.2021, 20:15
  • 762

Супермаркет «Сільпо» створив спецпроєкт до Дня Незалежності й записав відео, у якому звуки різних речей із супермаркету об’єднались у відому кожному українцю мелодію

Про це повідомляє 24 канал.

Мережа магазинів «Сільпо» відтворила мелодію особливої для всіх українців «Червоної рути» звуками супермаркету. Перформанс присвятили 30-му Дню Незалежності України, а також 50-річчю першого виконання пісні її автором Володимиром Івасюком у складі ВІА «Смерічка».

У зйомках взяла участь молодша сестра легендарного співака та композитора Оксана Івасюк. Вона досі плекає пам'ять про брата та доглядає за музеєм Володимира Івасюка у Чернівцях, тож була зворушена ідеєю організаторів.

Пані Оксана розповіла, що у 1970-х роках «Червона рута» підштовхнула Володимира Івасюка до важливого рішення — стати професійним композитором. Вона згадує, що навіть у ті часи, коли брат був повністю поглинутий своєю творчістю та ідеєю прославити українську пісню, він все одно знаходив час та приділяв увагу сестрі. Музикант навіть написав для неї колискову.

Пісня так гармонійно вплітається в український культурний код, що багато людей досі вважають її народною. Цей перформанс став незвичайною і чуттєвою присвятою як «Червоній руті», так і Володимиру Івасюку, чий твір завжди відгукуватиметься в серцях українців, — пояснила маркетинг-директорка «Сільпо» Катерина Огуряєва.

Читайте також: Відбулась і посідає гідне місце серед вільних, демократичних держав — Зеленський про Україну

Схожі новини