Передплата 2024 «Добра кухня»

В Україні агенти ФСБ хотіли завербувати працівника СБУ

  • 19.08.2021, 14:30
  • 629

Працівники Служби безпеки України викрили двох агентів російських спецслужб, які намагалися завербувати офіцера СБУ

Відомо, що російська спецслужба хотіла отримати інформатора саме з-поміж співробітників СБУ у Запорізькій області.

«Це зумовлено тим, що, окрім секретних документів української спецслужби, ФСБ цікавила також інформація про Запорізьку атомну електростанцію», — пояснили у пресслужбі СБУ.

З’ясувалося, що росіяни вирішили завербувати співробітника СБУ через тиск на його батька, який під час відвідування РФ в особистих справах був затриманий співробітниками ФСБ.

Втім, попри шантаж та погрози, а також обіцянки грошової винагороди з боку ФСБ, співробітник української спецслужби залишився вірним присязі та категорично відмовився від співпраці зі спецслужбою країни-агресора.

Українські силовики змогли встановити кадрових офіцерів ФСБ РФ, які безпосередньо реалізовували операцію із вербування співробітника СБУ. Це — Олексій Демченко та Дмитро Картавцев. У пресцентрі СБУ підкреслили, що це вже не перший випадок, коли офіцери СБУ давали гідну відповідь спробам схилити їх до державної зради.

«Викриття зловмисників здійснювало Головне управління внутрішньої безпеки СБУ у співпраці із Запорізькою спеціалізованою прокуратурою у військовій та оборонній сфері Південного регіону», — резюмували у пресслужбі.

Читайте також: Агента ФСБ засудили на 8 років позбавлення волі

Схожі новини