Передплата 2024 «Добра кухня»

ПриватБанк через газету повідомив Коломойського про ізраїльський позов, який стосується виведення $600 млн

  • 18.08.2021, 14:15
  • 542

ПриватБанк опублікував у газеті «Голос України» повідомлення про вручення ізраїльського позову своїм колишнім власникам Ігорю Коломойському та Геннадію Боголюбову

Про це ПриватБанк повідомив у середу, 18 серпня, передає Бабель.

Також у справі є інший відповідач Вʼячеслав Карташов (давня довірена особа Коломойського та Боголюбова, яка наразі обіймає посаду Директора Департаменту юридичного супроводу в «Укрнафті»).

Хоч Коломойському та Боголюбову в Ізраїлі вже належним чином вручили позов, однак, якщо врахувати їхні із Карташовим попередні спроби уникнути вручення позову в Україні, банк публікує його в офіційній газеті Верховної Ради України. Таким чином ПриватБанк захищається від їхніх аргументів про те, що позов вручили не належним чином.

Нагадаємо, що у грудні 2019 року ПриватБанк звернувся до Окружного суду міста Тель-Авіва із позовом до своїх колишніх власників щодо відмивання ними грошей — щонайменше $ 600 мільйонів незаконно вивели з банку у період з 2007 по 2011 роки та розмістили на банківському рахунку в Ізраїльському Банку Дисконт (Israel Discount Bank).

Читайте також: Кабмін затвердив оновлену стратегію, яка визначить, що станеться з «Приватбанком»

Схожі новини