Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Колишній перший заступник голови Служби зовнішньої розвідки поновився на посаді

  • 16.08.2021, 15:55
  • 534

Сергій Семочко через суд зміг поновитися на посаді

Верховний суд скасував указ президента про звільнення Семочка з посади заступника глави Служби зовнішньої розвідкиВерховний суд скасував указ президента про звільнення Семочка з посади заступника глави Служби зовнішньої розвідки через Окружний адміністративний суд Києва, який повністю задовольнив його позов.

Про це повідомляє Бабель.

Справа за позовом Семочка була відкрита в листопаді 2019 року, але в грудні її зупинили до винесення вердикту Верховного суду, який паралельно розглядав законність указу пʼятого президента Петра Порошенка від 12 квітня 2019 року про звільнення Семочка з посади.

Коли в січні 2021 році Касаційний адміністративний суд Верховного суду скасував указ Порошенка, ОАСК відновив розгляд позову і 11 серпня повністю задовольнив його — ОАСК визнав незаконним звільнення Семочка з військової служби та з посади заступника голови СЗР, відновивши його на посаді з 3 вересня 2019 року.

«Окружний адміністративний суд Києва встановив, що оскаржуваний указ виданий за відсутності зазначених у ньому підстав для звільнення позивача з військової служби і не відповідає вимогам чинного законодавства», — сказано у відповіді суду.

Читайте також: В Україні судитимуть заступника «міністра інформації» терористів «ДНР», який катував полонених

Схожі новини