Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Українцям радять підготуватися до потужної магнітної бурі

  • 16.08.2021, 13:35
  • 1 023

Землю накриє магнітна буря, що триватиме кілька днів

Експерти попередили, що у понеділок, 16 серпня, Землю накриє сильна магнітна буря, яка триватиме кілька днів. Про це повідомляє «Дивогляд».

Видання зазначає, що 16−17 серпня очікується сильна магнітна буря, а 18−20 серпня — магнітна буря середнього ступеня. Окрім того, експерти попереджають, що ще одна магнітна буря середньої сили очікується 29 серпня.

У період геомагнітних збурень метеозалежні люди та люди, які мають проблеми з тиском або серцево-судинні захворювання, можуть відчути погіршення самопочуття, головний біль, порушення серцевого ритму, біль у м’язах і суглобах. Окрім того, може виникати відчуття безпричинної втоми, розбитості, дратівливість і агресія, сонливість і апатія.

Як покращити самопочуття?

Вважається, що магнітні бурі впливають як на судини, так і на психіку людини. І що довший такий вплив, то більш виснаженою і роздратованою стає людина. Від магнітної активності страждають як метеозалежні, так і здорові люди.

За добу до настання магнітної бурі лікарі радять почати приймати пігулки для розрідження крові. Вони допоможуть трохи полегшити симптоми і знизити ризик утворення тромбів (але не приймайте жодних ліків без призначення лікаря).

Також допоможе здоровий раціон харчування, помірна фізична активність, водні процедури. Слід більше відпочивати, висипатися і гуляти на свіжому повітрі. Для поліпшення самопочуття у такі дні рекомендується не переїдати, щоб не збільшувати навантаження на серцево-судинну систему.

Читайте також: Сонячні «привіти» серпня

Схожі новини