Передплата 2024 ВЗ

У Львові стартує громадський бюджет. “Ціна питання” - 75 мільйонів гривень

Прийом заявок до 15 вересня

З понеділка у Львові офіційно стартує прийом заявок на громадський бюджет (уже традиційно за найкращі проєктні ініціативи мешканців будуть голосувати на спеціальному сайті, щоб на це виділили гроші з міської скарбниці: ремонт дахів, садочків, дитячих майданчиків, облаштування скверів).

Прийом заявок на кращі проєкти бюджету триватимуть аж до 15 вересня. Про це повідомив для «ВЗ» начальник відділу розвитку мікрогромад та громадських ініціатив департаменту міської агломерації Львівської міської ради Орест Файфурка.

За його словами, цього року на бюджетні ідеї мешканців Львова виділено 75 мільйонів гривень. У мерії кажуть, завдяки цьому кошторису можна буде реалізувати щонайменше вісім великих та близько ста малих проєктів у Львові та у приєднаних громадах.

Цьогоріч через карантинні обмеження, у процедуру подачі заявок на громадський бюджет внесено технічні зміни. «Запроваджено електронний збір підписів, — каже Орест Файфурка. — Для подачі малого проєкту потрібно зібрати 15 підписів на його підтримку, для великого — 50. В попередні роки це можна було зробити в паперовому вигляді: видрукувати підписний лист, зібрати ці підписи, зробити фото та завантажити в електронну систему. Тепер це можна зробити в електронний спосіб. Так, за допомогою електронної ідентифікації люди зможуть віддати свій голос вже на стадії збору підписів, щоб спростити роботу для автора і щоб це відбувалося в більш безпечний і сучасний спосіб. Засідання робочої групи по громадському бюджету може відбуватися в онлайн-режимі».

Читайте також: Флагшток за 13,5 млн грн — чи доцільна така гігантоманія?!

Схожі новини