Передплата 2024 «Добра кухня»

13 серпня – Міжнародний день шульги

  • 13.08.2021, 11:15
  • 713

Уже 45 років в усьому світі 13 серпня святкують День ліворучок

Про це пише UNN.

Сучасний світ створений для людей, які все роблять правою рукою. Письмове і кухонне приладдя, двері і замки, комп’ютерні миші і багато іншого для праворуких. Решта пристосовуються. На щастя, ліворуких школярів вже не примушують писати правою, але і в даний час трапляються батьки, вихователі або навіть вчителі, які намагаються перевчити «неправильну дитину».

Міжнародний день шульг щорічно відзначається 13 серпня. У цей день лівші всього світу прагнуть привернути увагу виробників товарів до необхідності враховувати їхні зручності, улаштовують різноманітні заходи та змагання. Зокрема, британський Клуб шульг (англ. The Left-Handers Club) занепокоєний тим, що в багатьох школах країни дітей-шульг як і раніше прагнуть перевчити до писання правою рукою, що викликає психологічні стреси та знижує успішність учнів.

Започаткований 13 серпня 1976 року організацією Left-handers International. Проголошений у 1984 році Міжнародною конфедерацією шульг. Широко відзначається з 1992 року британським Клубом шульг, що було створено 1990 року.

Читайте також: Що заплановано у Львові до Дня Незалежності (програма)

Схожі новини