Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Кредобанк за перше півріччя 2021 року видав кредитів за державною програмою «Доступні кредити 5-7-9%» на понад 2,2 мільярди гривень

  • 12.08.2021, 20:50
  • 630

Кредобанк видав кредитів для бізнесу за перші шість місяців 2021 року на суму більш як 2,2 мільярди гривень за державною програмою  «Доступні кредити 5-7-9%» та увійшов у ТОП-10 банків, які найбільше здійснюють фінансування бізнесу за цією програмою

Упродовж першого півріччя цього року найбільше кредитів за програмою було видано на поповнення обігових коштів бізнесу — майже на 1,7 мільярди гривень. За антикризовим пакетом було рефінансовано попередньо отримані кредити на суму майже 340 мільйонів гривень. На інвестиційні цілі у рамках програми «Доступні кредити 5−7-9» підприємці отримали позики на суму більше як 180 мільйонів гривень.

«Кредобанк активно працює в усіх можливих державних та міжнародних програмах, які дають можливість нашим позичальникам отримати кредити під мінімальні відсотки, і державна програма „Доступні кредити 5−7-9%“ є для нас однією з найбільших. В умовах кризової ситуації, спричиненої пандемією COVID-19, програма „Доступні кредити 5−7-9%“ не тільки допомогла врятувати чимало українських малих та середніх компаній, а й надала можливість підприємцям активно розвиватися та швидко масштабувати свій бізнес. Про це переконливо свідчать її результати — найбільше кредитів за нею в Кредобанку було видано саме на поповнення обігових коштів малого та середнього бізнесу», — говорить Голова Правління, А Т «Кредобанк» Єжи Яцек Шугаєв.

Кредобанк приєднався до урядової програми «Доступні кредити 5−7-9%» у травні 2020 року. Програма, що була запроваджена за ініціативи Президента України та Кабінету Міністрів України для підтримки інвестиційних проектів мікро- та малих підприємств, дає можливість отримати інвестиційний кредит під реальну ставку 7% річних — при доході до 50 мільйонів гривень або 9% річних — при доході від 50 до 100 мільйонів гривень з додатковим зниженням ставки 0,5% річних за кожне створене в період кредитування робоче місце, але не нижче 5% річних. Також клієнти з річним доходом до 50 мільйонів гривень та при умові найму не менше двох нових працівників протягом першого кварталу кредитування, мають можливість відразу знизити відсоткову ставку до 5-ти % річних. Компенсації за відсотками надаватиме Фонд розвитку підприємництва. Максимальний термін кредиту — 5 років для інвестицій, гранична сума кредиту на групу компаній в межах Програми 50 млн грн.

Антикризовий пакет програми «5−7-9%», який діє на час карантину та протягом 90 днів з його відміни, дає можливість малим підприємствам отримати дворічні кредити на поповнення обігових коштів для покриття витрат на оплату праці, орендні та комунальні платежі під 0% річних, а підприємствам, які здійснюють виробництво ліків, медичних виробів та обладнання — п’ятирічні кредити на інвестиційні цілі з компенсацією ставки до рівня 3% річних. Окрім того, програма дає змогу рефінансувати існуючий кредит із компенсацією від держави до рівня 3% річних для позичальника.

Довідка:

Кредобанк заснований у Львові у 1990 році, віднесений Національним банком України до банків іноземних банківських груп та входить до фінансової групи PKO Bank Polski — найбільшої фінансової інституції Польщі та однієї з найбільших фінансових груп Центрально-Східної Європи. Домінуючий підрозділ групи — найбільший банк Польщі PKO Bank Polski зі 100-літньою історією, один з найстійкіших банків Європи за результатами стрес-тестів Європейської адміністрації банківського нагляду (серпень 2021 р.).

Кредобанк пропонує повний спектр послуг для роздрібних клієнтів, підприємств малого, середнього та великого бізнесу України. Банк активно кредитує роздрібних клієнтів та малий і середній бізнес, пропонуючи низку спеціальних програм із мінімальними відсотками. Банк має кредитний рейтинг за національною шкалою на найвищому рівні uaAAA зі стабільним прогнозом та короткостроковий кредитний рейтинг банку на найвищому рівні uaK1 від агентств «Стандарт-Рейтинг» та «Експерт-Рейтинг».

Пресслужба АТ «Кредобанк»

Схожі новини