Передплата 2024 «Добрий господар»

Мер одного з міст Японії покусав медаль олімпійської спортсменки

  • 12.08.2021, 18:35
  • 580

Олімпійській чемпіонці видадуть нову медаль, бо мер її міста покусав здобуду нагороду

Фото: Reuters
Фото: Reuters

Такаші Кавамура, мер міста Нагоя, розгнівив громадськість через те, що під час зустрічі зі спортсменкою Міу Гото вкусив її золоту медаль. Чиновник на очах у спортсменки зняв маску і засунув край медаль до рота, стиснувши її зубами.

Він, ймовірно, намагався повторити традицію олімпійських чемпіонів, коли під час вручення нагороди вони ніби надкушують медалі.

Міо Гото, яка живе у місті Нагоя, виборола золото зі софтболу. Японська команда на Олімпіаді перемогла збірну США. Мер Нагоя якраз вітав пані Гото з перемогою, коли вирішив покусати її медаль.

Після цього інциденту представники Міжнародного олімпійського комітету заявили, що медаль дівчини замінять.

72-річний мер вибачився і сказав, що заплатить за заміну.

Чиновника звинуватили в ігноруванні карантинних обмежень і неповазі до спортсменки. Користувачі соцмереж обурено писали, що це було негігієнічно і мер вчинив дуже невиховано щодо чемпіонки. Хештег «Медаль з мікробами» став трендом у японських соцмережах.

Навіть компанія Toyota, власники команди, за яку грає пані Гото, засудила цей вчинок, назвавши його «недоречним» і «надзвичайно жалюгідним».

На дії мера у його місті подали 7 тисяч скарг.

«Я вчинив вкрай неприйнятно», — заявив чиновник.

У заяві організаторів Олімпіади йдеться, що вони домовилися з пані Гото про заміну медалі. За це заплатить Міжнародний олімпійський комітет.

А у Twitter Олімпіади з'явилося повідомлення: «Ми хочемо офіційно заявити — медалі Токіо 2020 неїстівні».

Читайте також: В Японії хакери викрали дані з 129 компаній та держустанов

Схожі новини