Передплата 2024 «Добра кухня»

На Майдані Незалежності — виставка “Рік спротиву: як по(в)стає Білорусь”

У четвер, 12 серпня о 18:00, у Києві на Майдані Незалежності громадська ініціатива Free Belarus Center разом із Національним музеєм Революції Гідності відкривають виставку присвячену річниці протестів – “Рік спротиву: як по(в)стає Білорусь”

Про ключові віхи білоруського протесту щодо президентських виборів та про його особливості розкажуть майже два десятки стендів зі світлинами білоруських незалежних ЗМІ. Кожен стенд присвячено окремому аспектові білоруських протестних рухів останнього року.

Про це повідомила для «ВЗ» координаторка ініціативи Free Belarus Center Поліна Бродик.

Експозиція триватиме до 20 серпня 2021 року, доступ до неї цілком безкоштовний.

«Боротьба громадян Білорусі проти тиранії всередині країни стосується майбутнього не лише білоруського народу — маємо по сусідству авторитарну державу, методи й цілі якої не обмежено її кордонами. Так само неможливо декларувати пріоритетність прав людини в Україні та заплющувати очі на тотальне порушення цих прав у сусідній країні. Треба шукати різні способи та при кожній нагоді виявляти солідарність із білорусами, які протистоять диктатурі. Це справа також і нашої національної безпеки», — відзначила Поліна Бродик.

Читайте також: Лукашенко не просто так розговорився. Вкотре довів, що він васал Путіна

Схожі новини