Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

В Японії хакери викрали дані з 129 компаній та держустанов

  • 12.08.2021, 11:55
  • 568

Хакери атакували японські компанії та держустанови, зламавши всього одну програму. Після цього вони викрали дані

Японський виробник електроніки Fujitsu повідомив про масштабну атаку на компанії країни. У руках хакерів опинилися дані не лише приватних підприємств, але й державних організацій. Про це повідомляє 24 канал.

Доступ до даних зловмисникам забезпечила програма ProjectWEB, яку розробляє Fujitsu. У країні її використовують для обміну інформацією між різноманітними підприємствами та державними установами. Зламавши всього одну програму, хакери отримали «перепустку» до баз даних 129 організацій.

Як повідомляє джерело, серед урядових установ, які постраждали від витоку даних, є Секретаріат Кабінету міністрів, Міністерство закордонних справ і Міністерства землі, інфраструктури, транспорту та туризму.

Поки що не було виявлено фактів використання отриманої інформації. Можливо, зловмисники вивчають викрадені дані, щоб зрозуміти, як отримати з них найбільшу вигоду.

За інформацією Fujitsu, серед викраденого є така інформація:

  • про системи клієнтів,
  • матеріали, пов'язані з реалізацією проєктів,
  • інформація особистого характеру — наприклад, імена та адреси електронної пошти клієнтів.

Відомо також, що сам факт входу в мережу здійснили з використанням «законного ідентифікатора та пароля». Щоб з'ясувати обставини ситуації створено спеціальний слідчий комітет, що складається з зовнішніх експертів.

Читайте також: Японці створили кімоно для кожної країни на ОI-2020: як виглядає українське?

Схожі новини