Передплата 2024 «Добрий господар»

Чаус заявив, що його викрали і намагалися вбити

  • 10.08.2021, 14:15
  • 597

Колишній суддя Дніпровського районного суду Києва Микола Чаус переконує, що його викрали у Кишиневі, аби вбити, але йому вдалося втекти

Про це йдеться в постанові Вищого антикорупційного суду.

4 серпня відбулося засідання ВАКС у закритому режимі.

«Підозрюваний підтримав позицію захисту. Зазначив, що є потерпілим у кримінальному провадженні щодо кримінального злочину, а саме викрадення з метою вбивства. Відзначив, що вбивство не реалізували, бо він втік, пройшов 50 км пішки і добровільно з’явився до органів Служби безпеки України», — вказано у рішенні суду.

Окрім того, в ході засідання Чаус наголосив, що співробітники Служби безпеки України порушили норми КПК України, не подавши клопотання про його затримання до Вищого антикорупційного суду, разом з тим звернувшись з клопотанням про застосування запобіжного заходу.

«Такі обставини вважає свідченням надання вказівки працівниками Національного антикорупційного бюро України або Спеціалізованої антикорупційної прокуратури діяти певним чином. Отже, працівники НАБУ порушили порядок звернення до Вищого антикорупційного суду з клопотанням про застосування запобіжного заходу. Слідчий суддя повинен відмовити у відкритті провадження за вказаним клопотанням», — йдеться в постанові про позицію Чауса.

Читайте також: У НАБУ назвали версію щодо того, яким чином Чаус залишив територію України

Схожі новини