Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

За якої температури прати одяг, щоб не заразитися коронавірусом?

Чим вище темпе­ратура води для прання, тим більша ймовірність того, що будь-які ознаки Covid-19 будуть знищені

Це запитання в наш час, мабуть, ставить собі не одна господиня. Зацікавило воно і вчених-медиків. І вони таки дали відповідь на сторінках відомого видання The Sun.

За словами генерального директора Laundryheap Деяна Димитрова, чим вище темпе­ратура води для прання, тим більша ймовірність того, що будь-які ознаки Covid-19 будуть знищені.

— Наша основна температу­ра тіла становить в середньому 37 °C, що забезпечує ідеальні умови для процвітання бактерій і вірусів. Це означає, якщо ви шукаєте способи профілакти­ки від коронавірусу, то повинні зважати на ретельну обробку одягу. Більшість патогенів не виживають за температури, вищої від 60 °C, тому для такої обробки можете вибрати речі, особливо схильні до накопи­чення мікробів, що перуться рідше, як-от рушники, постіль­на білизна, рукавички, шарфи і дитячий одяг, — пояснив фахі­вець.

Оскільки екстремальна спе­ка або холод можуть зупини­ти розвиток бактерій, медики радять для знищення мікробів не відмовлятися від 20-хви­линного режиму сушіння після прання. Ще одна рекомендація — прасувати речі за температу­ри праски близько 100 граду­сів. Якщо мова про делікатні тканини, то варто їх обробляти хімічними засобами.

Що не менш важливо, впев­нені фахівці, очищення самої пральної машини. Для цього можна застосовувати столовий оцет, наливши його в барабан. Деян Дімітров при цьому не ра­дить переборщувати із кількіс­тю порошку, оскільки надлишок піни буде тільки сприяти на­копиченню в пральній машині бруду.

Якщо у когось із близьких з’являються ознаки простудних захворювань, то слід торкати­ся постільної білизни і одягу в гумових рукавичках і прати їх негайно. Ще одна ключова по­рада — ретельно мити руки не менш ніж 20 секунд.

Читайте також: МОЗ: вакцинація від коронавірусу в 15 разів знижує ризик тяжко перехворіти на COVID-19

Схожі новини