Передплата 2024 «Добрий господар»

У НАБУ назвали версію щодо того, яким чином Чаус залишив територію України

  • 09.08.2021, 12:20
  • 717

Артем Ситник заявив, що, на думку Національного антикорупційного бюро, Микола Чаус покинув територію України за допомогою спецслужб

Національне антикорупційне бюро вважає, що екссуддя Дніпровського районного суду міста Києва Микола Чаус покинув територію України у 2016 році завдяки сприянню українських спецслужбовців. Також на сьогодні за даними фактами відкрили справу, по ній тривають слідчі дії.

Про це 9 серпня заявив директор Національного антикорупційного бюро Артем Ситник під час пресконференції, передає Суспільне.

«Нами встановлено, що у тому числі завдяки втручанню спецслужб, ця особа покинула територію. Місце перебування було встановлено і дуже довго тривала процедура надання політичного притулку. Ця процедура закінчилась прогнозовано, на мою думку, — відмовою», — повідомив директор НАБУ.

Він пояснив, що таким чином компетентні органи Молдови, які вирішили це питання, встановили що «немає політичної складової цій справі».

«Банальний хабар. І тут після того, як набрало чинності рішення про відмову надання політичного притулку, людина зникає. І тут ця ситуація… Цей момент зникнення цю справу перевертає зі звичайної банальної справи на справу, яка обговорюється у всіх ЗМІ. Звичайно, це не є правильно. Завдяки недолугим діям посадовців ми маємо таку надану можливість стороні захисту апелювати, що це якась політична складова», — додав Ситник.

Також директор НАБУ підмітив, що вже відкрили справу щодо причетності спецслужб до зникнення Чауса: «Що стосується справи, яка була зареєстрована щодо можливої причетності службових осіб українських спецслужб до зникнення Чауса — на сьогодні є провадження Антикорупційного бюро і по цій справі тривають слідчі дії».

Водночас Ситник відмовився від коментарів щодо того, що відбувається у цій справі й послався на таємницю досудового розслідування.

Читайте також: Врятувати нерядового Зеленського. Викрадення Чауса як елемент Вагнергейту

Схожі новини