Передплата 2024 «Добрий господар»

Українець здобув 6 місце у фіналі Олімпіади-2020

  • 07.08.2021, 11:55
  • 597

15-річний український спортсмен Олексій Середа посів шосте місце на дебютній для себе Олімпіаді у Токіо у змаганні зі стрибків у воду з 10-метрової вишки

Про це повідомило Суспільне.

У фіналі стрибків у воду з 10-метрової вишки змагалися 12 спортсменів, які подолали півфінал. Як і на попередніх етапах змагань, атлети мали виконати шість стрибків із різною складністю, виконання яких оцінювали судді.

Середа розпочинав виступи сьомим.

Порядок старту спортсменів залежав від місця у кваліфікації, а спортсмени йшли один за одним у зворотньому порядку.

Українець вдало розпочав виступи у фіналі Олімпіади-2020. За підсумками трьох стрибків Середа тримався у топ-6, мінімальна оцінка за спробу — 79.20 балів.

Вирішальним для Середи був четвертий стрибок — він з'явився у програмі спортсмена нещодавно. У кваліфікації та півфіналі 15-річний українець отримував мінімальні оцінки за його виконання, що у підсумку відображалося на його подальшій боротьбі.

У фіналі Середа отримав за цей стрибок більш, ніж удвічі більше за виступ у півфіналі — 56.10 бали. Але усе ж після нього опустився на сьоме місце.

Після п'ятого стрибка Середа випередив японця. Він виконав стрибок з оцінкою 75.00, японець — лише на 35.70.

Українець спробував зачепитися за топ-5. Але обійти ще й представника ОКР Віктора Мінібаєва Середа не зміг, хоча й втримав шосте місце.

У драматичній боротьбі перші два місця на п'єдесталі зайняли представники Китаю Юан Чао та Джан Ян. Британець Томас Дейлі, який боровся із ними за «золото», у підсумку лише третій.

Олексій Середа вдруге закінчив виступи у фіналі Олімпіади-2020 на шостому місці. Аналогічно українець виступив у синхронних стрибках з 10-метрової вишки.

Читайте також: Український Хижняк взяв «срібло» Олімпіади

Схожі новини