Передплата 2024 ВЗ

У МОЗ розповіли, чи послаблять карантин для вакцинованих

  • 07.08.2021, 10:55
  • 560

У Міністерстві охорони здоров’я України розглядають можливість часткового послаблення карантинних обмежень для тих, хто щепився проти Covid-19

Про це повідомили у Міністерстві охорони здоров’я.

«Зараз наша головна мета — вакцинувати якомога більшу кількість населення. У разі можливого спалаху ми будемо враховувати показники охоплення щепленнями й відповідно до цього приймати ті чи інші рішення. Наразі рано говорити про конкретні умови, але ми точно розглядатимемо можливість часткового послаблення обмежень для вакцинованого населення», — наголошують в МОЗ.

У міністерстві наголосили, що штам коронавірусу «Дельта», здатен поширюватися щонайменше вдвічі швидше, аніж дикий штам, тобто той, з якого почалась пандемія.

«Через це частка випадків, спричинених новим штамом в Європі всього за місяць зросла від 15% до 85%, штам почав домінувати в багатьох країнах світу, а його поширення спричинило численні спалахи захворюваності. Наявні попередні дані про те, що інфікування штамом „Дельта“ має тяжчий перебіг, і, відповідно, частіше призводить до госпіталізації», — зазначили в МОЗ.

У відомстві наголошують на тому, що задля убезпечення від захворювання слід дотримуватися основних протиепідемічних правил, оскільки вони є дієвими проти всіх штамів SARS-CoV-2.

«Ми маємо обов’язково дотримуватися основних протиепідемічних заходів: носити маски, дотримуватися соціальної дистанції, користуватися антисептичними засобами, уникати скупчень людей, а найголовніше — вакцинуватися проти COVID-19, це найефективніший спосіб убезпечити себе та людей навколо від важкого перебігу хвороби й це рятує життя. Ці норми дієві проти всіх штамів коронавірусної хвороби», — зазначають у міністерстві.

Читайте також: У Львівській області зростає захворюваність на коронавірус

Схожі новини