Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Як в Італії заохочують до вакцинації?

За щеплення роздають... томатний соус, премії та інші заохочення

На Апеннінах, повідомляє щоденна італійська газета Corriere della Sera, роблять усе можливе, аби спонукати якомога більше громадян вакцинуватися від коронавірусу. Серед нагород за щеплення, зокрема, гроші й безкоштовні перепустки до басейну й фітнес-залу. І навіть… фірмовий томатний соус.

Як пише видання, аби заохотити італійців до вакцинації, місцеві органи влади й підприємці вигадують усе нові й нові стимули. Одну з найбільш оригінальних ідей «народило» відділення Спілки фермерів «Колдіретті», розташоване в Алькара Лі Фузі у провінції Мессіна (острів Сицилія): як винагороду за щеплення членам спілки безкоштовно роздають… місцевий томатний соус.

На текстильній фабриці, розташованій поблизу Пезаро у провінції Марке, пішли іншим шляхом: кожен зі 150 працівників підприємства одержить, якщо вакцинується від коронавірусу, премію у розмірі 50 євро. А от власники салонів краси з Мілана, Турина й Рима готові подарувати своїм працівникам, якщо ті зроблять щеплення від ковіду, по 100 євро. Та ще й
надати вакцинованим додатковий вихідний день!

Коли мер міста Боргозезія у П’ємонті Паоло Тірамані дізнався, що близько 200 місцевих жителів віком понад 60 років іще не вакцинувалися, то вирішив їх стимулювати: якщо вони вакцинуються, то можуть безкоштовно відвідувати басейн і зал для фітнесу в місцевому спортивному центрі. А у Катаньї на острові Сицилія громадяни, які вирішать щепитися
від ковіду, можуть безкоштовно потрапити на один із «крутих» платних пляжів — пункт вакцинації розмістили саме там.

Заохочують в Італії також медиків. Зокрема, у провінції П’ємонт лікарі першого контакту (щось на кшталт наших сімейних) одержать грошові премії — якщо до 15 вересня буде вакциновано 90% їхніх пацієнтів.

Читайте також: Уже скоро: вчені спрогнозували новий спалах коронавірусу в Україні

Схожі новини