Передплата 2024 «Добрий господар»

У Трускавці яблуку ніде впасти. Але забувати про ковід не варто…

Приємно дивує те, що у ці дні відбувається в Трускавці

Вирує заповнена відпочивальниками площа перед бюветом мінвод №1. Фото автора
Вирує заповнена відпочивальниками площа перед бюветом мінвод №1. Фото автора

Курорт майже вщент заповнений. У вечірній час у курортній зоні міста яблуку ніде впасти. Гості міста насолоджуються безтурботним курортним життям. Усі без масок! Люди настільки «відриваються» від реальної дійсності, що повністю забувають про коронавірусну небезпеку. Але ковід ніде не подівся. Він обов'язково дасться чути після завершення літнього сезону.

Дуже важливо належним чином, засвоївши гіркі уроки, підготуватись до нової вірусної атаки. Якщо люд, приїхавши на води, забуває про небезпеку, то цього не можуть дозволити собі ті, хто щодня моніторить епідеміологічну ситуацію в місті.

У Трускавці, як каже головний лікар КНП «Трускавецька міська лікарня» Ігор Стасик, чудово розуміють, наскільки сьогодні, коли пандемія ослабла, важливо не втрачати дорогоцінний час. Чи не найкраще про це розуміння свідчить ковідна статистика. Упродовж останнього тижня в місті не зафіксовано жодного випадку небезпечного захворювання.

Чому? Бо робиться все для того, щоб приборкати вірус. За чітким планом, в якому головне місце посідає вакцинація, працює лікарня, де провакциновано 81% персоналу.

Пересвідчитись у добре налагодженій роботі зміг і голова Львівської обласної державної адміністрації Максим Козицький, який разом із начальником управління охорони здоров’я Львівської ОДА Орестом Чемерисом, приїхали до міста «Нафтусі», щоб перевірити роботу тутешнього Центру вакцинації. Лише минулого тижня в оздоровниці зробили 1204 щеплення, в тому числі в суботу та неділю — 333. На сбогодні у місті провакциновано 6 тис. 508 осіб. Це трішки менше четвертої частини мешканців на території Трускавецької ОТГ. Якщо ж говорити про сам Трускавець, то у місті щеплення отримали близько 30% мешканців. Якщо так піде й далі, то, коли розпочнеться третя хвиля коронавірусної пандемії, місто «Нафтусі» сподівається досягнути позначки колективного імунітету. Крім лікарні, де вакцинація персоналу вже завершується, за таким самим планом діють і адміністрації готельно-відпочинкових комплексів, всіх інших оздоровниць, де також або вже вийшли на рубіж колективного імунітету, або наблизились до показника, який всім полегшить життя.

Читайте також: Уже скоро: вчені спрогнозували новий спалах коронавірусу в Україні

Схожі новини