Передплата 2024 «Добрий господар»

Словаччина відновила автобусне сполучення з Україною

  • 01.08.2021, 11:15
  • 493

З 1 серпня Словаччина відновлює пасажирські перевезення з Україною. Уряд оголосив про правила в'їзду для мандрівників

Про це повідомляє Західне регіональне управління Держприкордонслужби України.

Відновлення автобусних рейсів з Ужгорода до словацького пункту пропуску «Вишнє Немецке» відбулося о 7.00 ранку за київським часом.

«Відповідно до повідомлення Словацької сторони, з 07.00 (за київським часом) 01.08.2021 року відновлюється пропуск міжнародних автобусів, які здійснюють регулярні та нерегулярні пасажирські перевезення через пункт пропуску „Вишнє Немецке“ (з українського боку — пункт пропуску „Ужгород“)».

Уряд Словаччини водночас зазначає, що на осіб, які прибувають на територію їхньої держави, будуть поширюватися карантинні заходи.

Читайте також: Іспанія відкриває кордони для українців: що потрібно для в'їзду

Зокрема, всі невакциновані особи віком від 18 років (за деякими винятками) повинні будуть пройти ізоляцію протягом двох тижнів. Ізоляція може проходити як в домашніх умовах, так і у відповідних установах.

Із самоізоляції можна буде вийти за двох умов:

  • якщо за цей час у прибулого не зафіксують симптомів захворювання Covid-19;
  • за наявності негативного результату ПЛР-тесту, зробленого не раніше п'ятого дня після прибуття на територію Словаччини.

Також словацькі прикордонники нагадують про необхідність завчасної реєстрації всіх мандрівників віком від 12 років на урядовому сайті.

Схожі новини