Передплата 2024 ВЗ

Спека ні до чого. Ердоган назвав можливу причину займання лісів

  • 01.08.2021, 09:35
  • 559

Президент Туреччини заявив, що правоохоронці розслідують причини масштабних лісових пожеж, що охопили південні регіони країни. Однак Реджеп Ердоган припустив, що займання могли виникнути через підпали

Про це повідомляє Habertürk TV.

Якщо ця теорія підтвердиться, то винних обов'язково притягнуть до відповідальності. Президент Туреччини додав, що розслідування причин події ще ведеться.

«Якщо є ті, хто зраджують нашу країну і нашу націю, підпалюючи свою батьківщину, то наш обов'язок — зловити їх і забезпечити найсуворіше покарання», — сказав турецький лідер.

Він також пообіцяв відновити постраждалі від пожеж будинки. Це мають зробити протягом року. За його словами, для надання невідкладної допомоги постраждалим з бюджету вже виділили 50 мільйонів лір, тобто майже 159 мільйонів гривень.

Читайте також: Засліпив людей: в охопленій вогнем Туреччині впав метеорит (відео)

Нагадаємо, лісові пожежі спалахнули ще 28 липня у місті Манавґрат. Стихія охопила найбільші курорти країни — Анталію, Мармарис та Бодрум. Цьому сприяв сильний вітер та спека до +50 градусів.

Станом на 31 липня пожежі вирують у шести турецьких провінціях. Ердоган оголосив прибережні регіони країни «зоною лиха».

Унаслідок стихії померли вже п`ятеро осіб, зокрема рятувальники. Загалом через пожежі постраждали понад 400 людей, більшість з яких вже виписали з лікарні.

Схожі новини