Передплата 2024 «Добрий господар»

«Очорнювати моє ім’я нікому не дозволю»

Народна артистка України Катерина Бужинська доручила своїм юристам розібратися з перекрученням фактів у російських ЗМІ

Під час відпочинку з родиною у Греції народна артистка України Катерина Бужинська пережила шок. Чи то навмисне, чи то від незнання географії російські журналісти сплутали острів Тасос з Кримом. Мовляв, українська співачка відпочиває з чоловіком і дітьми в Криму. Та ще й їм не сподобалося, як одягається Катерина під час вакацій. Це одяг українського бренду, який співачка та її діти змінювали щодня. Мабуть, не знають, що є така мода у світі, називається фемелі-лук, коли мама і діти одягнуті в однакові речі.

«Моєму обуренню немає меж! Сьогодні я на власному прикладі переконалась у „професійному рівні“ деяких російських журналістів. На сайті „Московский комсомолец“ з'явилася стаття про мене і про мій нібито відпочинок у Криму. Про це красномовно говорить заголовок цього „шедевру“ епістолярного жанру. По-перше, навіть школярам молодшої школи складно переплутати Грецію із Кримом. Саме у Греції я відпочиваю зі своєю сім'єю. Неодноразово у моїх соцмережах є відмітки геолокації саме у Греції, але це зовсім не заважає авторам цього видання писати про знаходження у Криму. З географії такому журналісту точно б поставили „незадовільно“. Або можливо вони видають бажане за дійсне? У їх скріншоті чітко видно, що я знаходжусь у Thásos, але кого це турбує, головне — заголовок зі словом Крим, який додасть кліків на статтю. Сподіваюсь, ваша відвідуваність трохи піднялась завдяки таким наклепам про українських артистів у Греції?», — написала на своїй сторінці у ФБ співачка.

Я запитала телефоном у пані Катерини, чи справді вона з моменту анексії Криму бодай раз його відвідувала?

— Вісім років не була в Криму, — каже співачка. — Я — патріотка своєї країни. У цьому ж дусі виховую своїх дітей. Україні присвятила багато своїх пісень. Не виступаю у Росії і навіть не планую туди їхати. Нікого не засуджую, хто так робить. Це особиста справа кожного. Але очорнювати моє ім’я нікому не дозволю. Це відкрита пропаганда і маніпуляція. Мої юристи вже працюють над цим питанням.

Читайте також: «Війна мене не змінила, а відкрила. Це величезний досвід — виваженості, терпимості, стримування негативних емоцій»

Схожі новини