Передплата 2024 «Добрий господар»

З волосся 11-річної Яни Марченко вийде шість «бандіанок»

Вихованка українського співака Назара Савка обрізала коси для перук онкохворим дітям

31 липня вихованка музичної студії «Джерело» ЦТДЮГ Яна Марченко обрізала свої довжелезні світлі коси на користь діток, які через наслідки складних хвороб залишилися без волосся. Хто вона, ця відважна дівчинка зі щирим серцем, журналістка «ВЗ» запитала у керівника студії, відомого українського співака Назара Савка?

— Таку акцію започаткувала львівська радіоведуча Діана Гайворонюк, яка сама перемогла страшну хворобу. Бандани, до яких пришивають пасма з натурального волосся, Діана назвала «бандіанками», тобто — бандана від Діани. Наша вихованка, 11-річна Яна Марченко знала про це, тож просила маму дозволити їй обрізати коси і зробити з них потребуючим діткам такі «бандіанки». Як з’ясувалося, з її волосся вийде шість «бандіанок». Яна Марченко — талановита дитина. У нашій студії вона співає приблизно п’ять років, грає на фортепіано, окрім того, займається ще у балетній школі.

— Яна — красива дівчинка. Ми самі переживали, як ця дитина виглядатиме без своїх розкішних локонів. До речі, це ідея Яни, а не її батьків — віддати волосся потребуючим діткам.

Мама Яни Марченко — пані Юліана розповіла, що донька до цього готувалася цілий рік. Спочатку просто хотіла відрізати волосся, але не знала, куди має його подіти.

— Одна наша знайома відрізала волосся і віддала його на перуки онкохворим діткам, — каже пані Юліана. — І донька відразу запропонувала, що і вона хоче допомогти таким діткам. Однак зробити це раніше нам завадив карантин, тож волосся ще росло. А сьогодні, 31 липня, Яна сказала, що вона готова йти у перукарню.

— Як довго це волосся росло у Яни?

— Ми ще її жодного разу не стригли від народження. Це її перше волосся. Один раз, правда, зістригла кінчики на кілька сантиметрів. Коли ми прийшли у перукарню, нам розповідали, як ті «бандіанки» роблять. Обіцяли, що через два тижні покажуть готові вироби.

Читайте також: Речниця патрульної поліції Львова обрізала волосся, щоб допомогти онкохворим дітям

Схожі новини