Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Двох грузинських дзюдоїстів виключили з Олімпіади: що накоїли

  • 31.07.2021, 17:15
  • 747

Двох грузинських чоловіків-дзюдоїстів вигнали з Олімпіади у Токіо через те, що вони залишили селище спортсменів, аби оглянути визначні пам'ятки, що порушує протоколи щодо COVID-19

Про це повідомляє агенція Kyodo.

Це перший випадок, коли учасників Олімпіади позбавили акредитації з початку Ігор 23 липня, підкреслили в оргкомітеті. Йдеться про Важа Маргвелашвілі та Лаша Шавдатуашвілі. Спортсменів помітили у вівторок ввечері у формі грузинської команди біля Токійської вежі.

Представник оргкомітету Олімпійських та Паралімпійських ігор у Токіо Масанорі Така завив, що це був «кричущий випадок» порушення правил, й порушникам більше не дозволять брати участь в Олімпійських іграх.

Читайте також: Тенісистка покинула Олімпійські ігри… на візку

Правила для учасників Олімпійських ігор забороняють спортсменам ходити містом та відвідувати туристичні місця, крамниці, ресторани, бари чи спортзали. Окрім того, вони не повинні користуватися громадським транспортом.

Як повідомлялося, Олімпійські ігри 2020 року, які через пандемію коронавірусу перенесли на 2021 рік, стартували 23 липня й триватимуть до 8 серпня на 42-х аренах.

Близько 11 тисяч спортсменів з більш ніж 205 країн виступатимуть у 33-х видах спорту та розіграють 339 комплектів нагород.

Схожі новини