Передплата 2024 «Добрий господар»

Львів'яни хочуть демонтувати радянську зірку. У Кремлі знову істерика

  • 31.07.2021, 16:35
  • 826

Росія направила Україні ноту протесту через плани демонтувати радянську зірку на військовому меморіалі «Марсове поле» у Львові

Про це повідомили у пресслужбі Міністерства закордонних справ РФ.

«У звʼязку з планами львівської влади знищити копію ордена Вітчизняної війни на військовому меморіалі „Марсове поле“ 30 липня до МЗС України була направлена ​​нота МЗС Росії», — йдеться в повідомленні.

У ноті РФ вимагає від України виконувати міжнародні зобовʼязання і норми національного законодавства щодо захисту та збереження військових меморіалів.

Окремо в російському МЗС закликали керівництво України «відмовитися від фальсифікації історії та спроб позбавити українських громадян перемоги у Великій вітчизняній війні, досягнутої спільними зусиллями всіх народів колишнього Радянського Союзу».

Читайте також: Росіяни лютують через знесення радянського монумента у Львові

Громадська організація «Суспільство майбутнього Львів» звернулася до міської влади з проханням демонтувати радянський орден наприкінці лютого.

20 липня у Львівській міськраді повідомили, що проєкт рішення виконавчого комітету про демонтаж зірки ще готується.

За словами начальниці управління охорони історичного середовища ЛМР Лілії Онищенко, у разі демонтажу зірку перенесуть до музею «Територія терору».

Схожі новини