Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Колишнього кардинала судитимуть за зґвалтування підлітка

  • 31.07.2021, 15:15
  • 600

У США судитимуть екскардинала католицької церкви 91-річного Теодора МакКерріка (Theodore McCarrick). Його звинувачують у зґвалтуванні підлітка у 1970-х. Це перший подібний випадок в історії США

Про це повідомляє американське видання The Washington Post.

МакКеррік перестав бути кардиналом у 2019 році, після того, як розслідування Ватикану підтвердило, що він дійсно сексуально домагався як дорослих парафіян, так і дітей.

Зокрема, екскардинала звинуватили в тому, що він зґвалтував хлопця-підлітка під час весілля в 1970-му році. Про це свідчать протоколи суду.

Екскардинала звинувачують за трьома пунктами: непристойна поведінка, напад та нанесення важких тілесних ушкоджень особі старшій за 14 років.

Представник екскардинала Баррі Коберн додав, що «з нетерпінням чекає на розгляд справи в залі суду» й відмовився від коментарів.

Читайте також: У Ватикані за фінансові злочини судитимуть кардинала

Потерпілий розповів, що МакКеррік був другом родини та знущався з нього, коли він був підлітком (16 років). За його словами, він привів його до кімнати та пестив.

У 2018 році у звіті католицької церкви Німеччини було визнано понад 3,6 тис. випадків сексуального насилля стосовно дітей з боку церковного духовенства в період з 1946 по 2014 рік. Доповідь готували впродовж чотирьох років. Здебільшого жертвами були хлопчики. Понад 50% із них — молодші за 13 років. Кожний шостий випадок був пов’язаний зі зґвалтуванням. У сексуальному насиллі підозрювали щонайменше 1670 священнослужителів.

У 2019 році Папа Франциск видав директиву, якою вимагав від всіх католицьких священників та монахинь повідомляти церкву про випадки чи підозри щодо сексуальних домагань.

Схожі новини