Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Одне з формувань Збройних сил України вперше очолила жінка

  • 30.07.2021, 18:15
  • 652

Медичні сили Збройних сил України вперше очолила жінка

Про це повідомили в пресцентрі Міноборони.

Так, міністр оборони Андрій Таран підписав наказ про призначення Тетяни Остащенко на посаду Командувача Медичних сил ЗСУ. Він зазначив, що так відбувається рух до побудови армії нового зразка.

«Завдяки реформуванню армії відповідно до принципів і підходів НАТО жінки зараз мають можливість проходити військову службу на рівних засадах із чоловіками», — наголосив міністр.

Однак нове призначення в ЗСУ свідчить не лише про гендерну рівність, а й про фаховість.

«Тетяна Остащенко має великий досвід організації медичного забезпечення. Проходила військову службу головним інспектором Головної інспекції Міністерства оборони України, тому чудово розуміє той фронт робіт, котрий необхідно подужати, аби відновити нормальне функціонування військової медицини», — зазначив Таран.

Він переконаний, що Тетяна Остащенко наведе лад у медичній службі, удосконалить процеси медичного забезпечення армії, створить сприятливі умови для розвитку галузі відповідно до стандартів НАТО, а також зменшить корупційні ризики й синхронізує процеси всіх складових Медичних сил.

Міністр оборони також додав, що натепер жінки становлять чверть ЗСУ, ба більше, зростає їхня роль у розвитку війська.

До слова, Тетяна Остащенко народилась у серпні 1974 року у Львові в родині військовослужбовця. З відзнакою закінчила фармацевтичний факультет Львівського Державного медичного інституту, а також Українську військово-медичну академію.

В армії вона пройшла шлях від начальника аптеки у військовій частині до головного інспектора Головної інспекції Міноборони. Крім того, отримала оперативно-тактичний рівень військової освіти 2020 року, а також закінчила низку курсів в арміях країн НАТО.

Читайте також: Національний спротив та збільшення чисельності ЗСУ: президент підписав закони

Схожі новини