Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Ковідне відділення у Стебнику закрили

Упродовж останніх днів ситуація з коронавірусною інфекцією стабілізувалась

У КНП «Стебницька міська лікарня», як поінформував нас завідувач відділу охорони здоров’я виконавчих органів Дрогобицької ОТГ Володимир Чуба, як, зрештою, і у всіх інших, крім Львова, містах та районах області, де діяли аналогічні інфекційні структурні підрозділи, закрили ковідне відділення. На момент, коли було прийнято це рішення, у відділенні, яке розраховано на 140−150 хворих, перебувало 10 пацієнтів. Усіх хворих перевели на лікування до Львівських обласних закладів охорони здоров’я.

Підставою для прийняття такого рішення, як зазначено у наказі Департаменту охорони здоров’я Львівської облдержадміністрації, стало різке зменшення кількості коронавірусних хворих, які потребують госпіталізації.

Упродовж останніх двох тижнів завантаженість ковідних відділень в області зменшилась. Цілі палати спорожніли. У цій ситуації медичне начальство вирішило, що відпала потреба в утриманні у «бойовому стані» ковідних відділень, які базуються за межами Львова. Час покаже наскільки доречним було це рішення: небезпека нових коронавірусних хвиль не минула.

Наразі ж усіх хворих, які проживають на території Дрогобицької ОТГ та потребують госпіталізації, скеровуватимуть до 4 обласних закладів охорони здоров’яКНП «Львівська обласна інфекційна клінічна лікарня», КНП «Львівський регіональний фтизіопульмонологічний клінічний лікувально-діагностичний центр», КНП «Львівський обласний госпіталь ветеранів війн та репресованих ім. Ю. Липи» та КНП «Львівська обласна дитяча клінічна лікарня «Охмадит».

У Дрогобицькій ОТГ, до складу якої, крім самого Дрогобича та Стебника входить понад 40 сіл, упродовж останніх днів ситуація з коронавірусною інфекцією стабілізувалась. Якщо хтось і хворіє, то у легкій формі. Такі випадки, схоже, до медичної статистики не потрапляють. Упродовж останніх днів не зафіксовано жодного випадку нових захворювань. Це, звісно, добре.

Але, як стверджують у відділі охорони здоров’я виконавчих органів ОТГ, ситуація у будь-який момент може змінитись у гірший бік. Тому дуже важливо, щоб якомога більше людей вакцинувались. Вакцини, як наголошує Володимир Чуба, вистачає на всіх. Є надія, якщо, звісно, дійде до повномасштабної вакцинації, що через деякий час ковідне відділення у Стебнику закриють назавжди. Наразі ж прогнозувати подібний оптимістичний фінал зарано. Роботу ковідних відділень відновлять, якщо пандемія знову активізується і, як наслідок, різко збільшиться кількість нових інфікувань. Будемо сподіватись, що до такого не дійде. Але, як стверджують у Департаменті охорони здоров’я Львівської облдержадміністрації, ковідні відділення знову запрацюють, якщо в обласних закладах, де приймають хворих на коронавірус, показник завантаженості під’єднаних до кисню лікарняних ліжок становитиме 60%.

Читайте також: Кабмін вирішив скоригувати план COVID-вакцинації

Схожі новини