Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Підготовку до опалювального сезону зірвано, - депутатка від "Слуги народу"

  • 29.07.2021, 13:45
  • 499

Підготовка до опалювального сезону повністю зірвана через імпорт електричної енергії і маніпуляції посередників і спекулянтів

Фото ЗМІ
Фото ЗМІ

Про це повідомила народний депутат «Слуги народу» Людмила Буймістер.

«Сьогодні рівно 80 днів до початку опалювального сезону. В країні немає ні вугілля, ні можливості, щоб його придбати. Ремонтна кампанія по суті зірвана і енергосистема впевнено скочується в прірву. Все йде до того, що в заголовки медіа повернеться термін «віялові відключення», — заявила нардеп на своїй сторінці в Facebook.

Вона наголосила, що уже зараз 12 енергоблоків ТЕС і ТЕЦ зупинені через відсутність вугілля і газу.

«Кожен третій блок державної „Центренерго“ сьогодні не може працювати, бо на складах немає вугілля і грошей, щоб заплатити за газ. Держкомпанія звернулася до РНБО з проханням виділити з резервного фонду гроші на закупівлю вугілля», — заявила нардеп.

Вона додала, що сьогоднішня криза і ризик віялових відключень — це прямий наслідок масштабних зловживань фірм-посередників, які пограбували генеруючі компанії на мільярди гривень.

«Фактично 4−6 компаній „без роду і племені“ вивели з енергоринку десятки мільярдів гривень, яких було би достатньо для впевненої підготовки до опалювального сезону», — додала Буймістер.

Читайте також: В Україні зростуть комунальні тарифи

Схожі новини