Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Національний спротив та збільшення чисельності ЗСУ: президент підписав закони

  • 29.07.2021, 12:45
  • 486

Президент України Володимир Зеленський підписав закони про основи національного спротиву та про збільшення чисельності Збройних сил України

Підписання відбулося 29 липня, під час виступу глави держави на заходах з нагоди Дня Сил спеціальних операцій Збройних сил України на Житомирщині, повідомляє пресслужба Офісу президента.

Виступаючи перед військовослужбовцями, Зеленський наголосив, що реалізація законів про основи національного спротиву та про збільшення чисельності ЗСУ стане наступним етапом розвитку Сил спеціальних операцій.

«Наступним і надзвичайно важливим етапом розвитку ССО має стати реалізація двох нових законів, що були внесені мною до парламенту як невідкладні й ухвалені конституційною більшістю. Це — закони про основи національного спротиву і збільшення чисельності Збройних Сил України», — зазначив Зеленський.

Зеленський також уточнив, що заходи національного спротиву здійснюватимуться і на підконтрольній, і на тимчасово окупованих територіях України.

«Створення системи національного спротиву в Україні є потужним сигналом всім, що наша країна оборонятиметься, не допустить подій 2014 року, і що захист України для нас — це наша всенародна справа. Цей закон передбачає комплекс важливих заходів, метою яких є розвиток територіальної оборони та руху спротиву, впровадження системи підготовки населення України до національного спротиву. Він дає змогу за необхідності залучити все населення України до захисту своєї, нашої рідної землі, свого краю, своєї сім’ї, і об’єднати всіх українців навколо цих важливих, пріоритетних ідей», — наголосив глава держави.

Читайте також: Доба на Донбасі: ворог б’є по українських позиціях

Схожі новини