Передплата 2024 «Добре здоров’я»

В Ізраїлі почали продавати домашні експрес-тести на COVID-19

  • 28.07.2021, 20:35
  • 626

В аптеки вже надійшли експрес-тести на COVID-19, за допомогою яких можна протягом 15-20 хвилин самостійно визначити COVID-19 вдома

Від лабораторних тестів експрес-тести відрізняються тим, що виявляють не наявність РНК-вірусу, а його білки, які беруть участь в інфікуванні клітин. Про це повідомляють Деталі.

Водночас експрес-тести не такі точні у визначенні COVID-19, як ПЛР. Однак у випадках з високим вірусним навантаженням вони практично безпомилково визначають наявність інфекції.

Фото: Avshalom Sassoni/Flash90
Фото: Avshalom Sassoni/Flash90

Маючи негативний результат експрес-тесту на коронавірус, громадяни можуть протягом доби відвідувати заклади та заходи, що працюють відповідно до системи «зелених паспортів».

Однак такі тести не допоможуть, якщо вам потрібно виїхати за межі країни. У цьому випадку доведеться проходити процедуру ПЛР-тестування.

Читайте також: Зміцнює імунітет і захищає легені: британські вчені розробили спеціальний інгалятор від коронавірусу

У разі отримання позитивного тесту після діагностики в домашніх умовах, відповідно до рекомендацій МОЗ, необхідно негайно самоізолюватися, а також повторно пройти ПЛР-тестування.

Негативного результат ПЛР-тесту дозволяє громадянам вийти з карантину.

Аптечна мережа «Суперфарм» планує вже з наступного тижня продавати домашні експрес-тести в аптеках своєї мережі за ціною 76,90 шекелів (приблизно 24 долари).

Схожі новини