Передплата 2024 «Добре здоров’я»

До Токіо суне потужний тайфун: олімпійські змагання перенесли

  • 28.07.2021, 16:55
  • 630

Тихоокеанське узбережжя в північно-східній частині Японії поглинув тайфун «Непартак»

Про це повідомляє NHK.

Метеорологічне управління Японії повідомило, що тайфун «Непартак» вдарив по суші в районі міста Ісіномакі в префектурі Міягі приблизно о 6-й годині ранку в середу.

Станом на 9-у ранку тайфун перебував за 70 кілометрів на південь від міста Моріока в префектурі Івате, рухаючись зі швидкістю 25 км. на годину в північно-західному напрямку.

У японському комітеті Олімпійських ігор, які стартували 23 липня, оголосили, що через наближення тайфуну перенесли змагання з веслування та стрільби з лука. Решта спортивних заходів відбудуться за графіком, але організатори пообіцяли оперативно відреагувати, як тільки погодні умови стануть несприятливими.

Швидкість вітру перевищує 54 км. на годину в межах 280 кілометрів на північний схід і 220 кілометрів на північний захід від центру тайфуну.

Читайте також: Тайфун у Шанхаї: повалені дерева та затоплені вулиці

Дані радара свідчать про випадання 33 мм. дощових опадів у середу в місті Рікудзентаката в префектурі Івате. Всі рейси в міжнародному аеропорту Ханеда скасовані.

На узбережжі Тихого океану в районі Тохоку прогнозуються вітри швидкістю до 72 кілометрів на годину та максимальні пориви 108 кілометрів на годину.

Посадовці попереджають про зсуви ґрунту, повені та високі хвилі.

Схожі новини