Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Зеленський про ціни на електроенергію: "Сюрпризів" з 1 серпня не буде

  • 28.07.2021, 14:34
  • 585

Президент Володимир Зеленський заявив, що під час засідання Ради нацбезпеки і оборони розглянуть питання тарифів на електроенергію

Про це він сказав під час форуму «Україна 30. Децентралізація», відповідаючи на питання журналістів.

«Я вважаю, що ми повинні зробити все, щоб ціни на електроенергію не підіймались для людей», — сказав президент.

«Це питання дуже серйозне і незабаром ми проінформуємо суспільство. Я просив винести це питання на засідання РНБО на цьому тижні, щоб люди зрозуміли, що з 1 серпня „сюрпризів“ для суспільства не буде», — підкреслив він, відповідаючи на питання про ймовірне підвищення цін на електроенергію для людей з 1 серпня.

«Ми повинні зробити, щоб збільшення цін не було. Моє ставлення до цього дуже просте — сьогодні 1,68 грн за КВт-год. Я вважаю, що у нас є люди, які не можуть собі дозволити платити навіть 1,68 грн.

І тому РНБО також буде розглядати це питання і можливість зменшення цін на електроенергію для окремих верств населення", — розповів Зеленський.

Читайте також: Українці отримуватимуть ще одну платіжку за газ

Водночас уряд має намір зберегти фіксовану ціну електроенергії для населення в розмірі 1,68 грн/кВт-год ще на місяць — до 1 вересня 2021 року: схвалення такого рішення внесено до порядку денного засідання уряду в середу.

Схожі новини