Передплата 2024 ВЗ

"Слуги" хочуть затвердити скандальний герб у День Незалежності

  • 27.07.2021, 17:15
  • 748

Верховна Рада України збереться на позачергові засідання 23 та 24 серпня. Нардепи, ймовірно, голосуватимуть за постанову щодо деокупації Криму, а також за закон про Великий герб

Про це повідомила заступниця глави фракції «Слуга народу» Євгенія Кравчук в ефірі «Україна 24».

За її словами, 23 серпня очікується голосування за постанову, яку ініціював голова парламенту Дмитро Разумков.

«Вона є на сайті Ради. Цю постанову підписали близько ста депутатів із різних фракцій», — пояснила Кравчук.

Водночас на 24 серпня порядок денний ще не сформовано.

«Це буде урочисте засідання до Дня Незалежності, тому, очевидно, ми можемо проголосувати за закон про Великий герб. За наявності позитивних сигналів, це питання буде виноситися (на голосування — ред.)», — сказала Кравчук.

Раніше Комітет рекомендував Раді ухвалити скандальний законопроєкт про Великий герб. Суспільство розділилось на тих, кому подобається ідея Зеленського із Великим гербом, і тих, хто виступає проти цього зображення.

Читайте також: Наш герб — Тризуб. А ідея «великого герба» — шкідлива

Як відомо, головним елементом запропонованого Великого герба є Знак Княжої Держави Володимира Великого (малий Державний герб України) на щиті, а над щитом — зображення великокняжого вінця (корони) Ярослава Мудрого та пурпурово-золотого намету у вигляді рослинного орнаменту.

Щит із малим гербом тримають лев (герб Галицько-Волинського князівства) та воїн-козак із рушницею (герб Війська Запорізького).

Під щитом — стрічка із двох рівновеликих горизонтальних смуг синього і жовтого кольорів, під стрічкою — два золоті колоски пшениці, переплетені кетягом калини.

Схожі новини