Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Формула "Роттердам+": звинувачення НАБУ безпідставні та сфабриковані

  • 27.07.2021, 14:59
  • 456

Господарський суд міста Києва вкотре підтвердив, що усі звинувачення НАБУ стосовно формули "Роттердам+" безпідставні та сфабриковані

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву ексголови НКРЕКП Дмитра Вовка.

«На мою думку, це рішення (Господарського суду щодо законності закриття Антимонопольним комітетом справи „Роттердам+“, — ред.) є черговим підтвердженням безглуздості розслідування НАБУ, ці діячі вже п’ятий рік намагаються штучним чином створити хоча б якісь докази. Але все марно», — наголосив Вовк.

Вовк додав, що Антимонопольний комітет півтора року розглядав обставини цієї справи й не встановив жодних порушень. Так само Господарський суд Києва півроку розглядав скарги НАБУ і також не знайшов жодних порушень стосовно дії формули.

Читайте також: Фігурантка журналістського розслідування — що відомо про експертку, яка рахує «збитки» від «Роттердам+»

Нагадаємо, 7 липня Господарський суд Києва підтвердив законність рішення Антимонопольного комітету, який ще в грудні закрив справу «Роттердам+», підтвердивши, що ця формула не надавала преференцій нікому з учасників ринку електричної енергії, а також жодним чином не вплинула на рівень конкуренції. Загалом АМКУ не встановив жодних порушень закону при прийнятті та застосуванні формули «Роттердам+».

Раніше повідомлялося, що 20 травня новий прокурор САП вчетверте закрив справу «Роттердам+». Перший раз справа була закрита ще 27 серпня 2020 року. Потім аналогічні рішення приймалися в січні і березні 2021 року.

Ці рішення також були підтверджені Офісом генерального прокурора і Вищим антикорупційним судом України.

Розслідування справи «Роттердам+» тривало понад 4 років. За цей період було проведено понад 10 державних і міжнародних експертиз, які все підтвердили економічну і юридичну обґрунтованість формули.

Відповідно, в ході розслідування не було виявлено ні збитків від дії формули, ні потерпілих.

Схожі новини