Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Байден згортає військову місію в Іраку

  • 27.07.2021, 11:35
  • 467

Президент Сполучених Штатів Джо Байден та прем'єр-міністр Іраку Мустафа аль-Казимі підписали угоду, яка офіційно припиняє військову місію США в Іраці

Про це інформують The Guardian, АР.

«Наша роль в Іраку… Продовжувати навчати, допомагати і боротися з «Ісламською державою», але ми не збираємося перебувати у зоні бойових дій.

Водночас наша спільна боротьба проти ІДІЛ є дуже важливою для стабільності регіону, і наше співробітництво у боротьбі з тероризмом не завершиться, навіть коли ми перейдемо до нової фази (співпраці, — ред.)", — зауважив Байден.

Місія, яка тривала 18 років, повинна закінчитися до кінця 2021 року. Наразі в Іраку перебуває 2500 американських військовослужбовців, які зосереджені на протидії «Ісламській державі».

У майбутньому США планує навчати та консультувати іракських військових. Проте не уточнюється, скільки американських військовослужбовців залишиться в Іраку.

Читайте також: Америка все-таки йде з Афганістану

Аль-Казимі зазначив, що іракські сили безпеки можуть самостійно боротися проти «Ісламської держави».

Зустріч Байдена й аль-Казимі відбулася за три місяці до нових виборів в Іраку. США також виділять 5,2 млн. доларів на фінансування місії ООН з моніторингу жовтневих виборів в Іраці.

«Ми з нетерпінням чекаємо виборів у жовтні», — сказав Байден.

Схожі новини