Передплата 2024 «Добре здоров’я»

У Греції протестують проти вакцинації

  • 25.07.2021, 15:45
  • 606

Грецька поліція застосувала сльозогінний газ і водомети, щоб розігнати людей, які зібралися в суботу в центрі Афін, виступаючи проти обов'язкової вакцинації від COVID-19

Про це йдеться в публікації агентства Reuters, пише «Європейська правда».

Понад 4000 людей вийшли на мітинг перед будівлею парламенту Греції. Акція відбулась втретє за цей місяць — люди виступили проти обов'язкових щеплень для окремих працівників, зокрема -медичних.

У поліції повідомили, що деякі протестувальники кидали каміння і пляшки із запальною сумішшю, тому поліція застосувала сльозогінний газ.

Нещодавні опитування довели, що більшість греків готові отримати щеплення проти коронавірусу. Приблизно 45% населення з 11 мільйонів повністю вакциновані.

Греція вирішила запровадити обов’язкову вакцинацію медичного персоналу та персоналу будинків престарілих, оскільки кількість випадків суттєво зросло.

Влада закликала шкільних вчителів зробити щеплення до початку навчального року у вересні.

У суботу в Греції було зареєстровано близько 2500 нових випадків, відтак загальна кількість інфікованих досягла 474 366 осіб.

Через поширення більш заразного варіанту коронавірусу, уряд Греції пропонує грошові бонуси лікарям та фармацевтам, які роблять щеплення проти Covid-19, намагаючись пришвидшити загальнонаціональну програму вакцинації.

Читайте також: Дві країни в Європі зобов'язали медиків вакцинуватися

Схожі новини